5. 9. 2014.

ROL LAZANJE



Ko doruckuje u zadnji momenat dozvoljene satnice, ove lazanje su im idealne. Spremite ih dan ranije.

Na ovaj nacin pripremljene lazanje su veoma prakticne, jer budu pojedinacne. Nekad zamesim i razvijem testo sama, a nekad upotrebim gotovo ako je po HI. Ovog puta je bila kombinacija testa sa spanacem i integralnim brasnom, a bilo je i samo sa integralnim.


Od mlevenog mesa, luka, paradajz sos i zacina,, spremiti bolonjeze sos. Posebno u ciniju izmrviti sitni sir. Siroke trake za lazanje obariti u posoljenoj vodi, ali pazljivo. Cim testo postane elasticno, propadne u vodu, vaditi ga pazljivo i redjati na papirni ubrus. Traku prvo namazati sa bolonjeze sos, a preko posuti sa sitnim sirom i uvijati kao palacinku i redjati u tepsiju. Ako vam ostane sos, malo ga jos razbistrite i kasikom pospite svuda izmedju lazanja. U ciniju umutiti belanca i kiselo mleko i preliti kasikom preko svakog zamotuljka.

Pokriti alufolijom i peci na 220C/30'. Skinuti foliju i vratiti u rernu da se malo zapece odozgo. Kada je gotovo, izvaditi iz rerne i ponovo poklopiti sa folijom i ostaviti tako poklopljeno da se 

gornji deo lazanja ne bi okoreo i isusio.





BOLONJEZE SOS 






- 2 glavice luka
- 500gr mlevenog mesa (po zelji)
- 1/2 litre pire od paradajza
- 3 cena bela luka
- so, biber, 
- oregano
- 1/2dl ulja dozvoljenog

Luk iseckati na sitno i dinstati na ulju. Kada je postao staklast, dodati mleveno meso i sve zacine. Dinstati dok meso ne postane rastresito. Dodati paradajz i krckati na laganu vatru nekih 10 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар