05.09.2014.

IDEALNA LEPINJA



- 2 jaja
- 300ml kiselog mleka sa probiotikom
- 60ml maslinovog ulja
- 2 kasike tapioka ( ili pshilium)
- 2 kasike spelte
- so himalajska ravna mala kasikica za kafu
- 2 ravne kasikice prasak za pecivo
- psenicno integralno brasno da dobijemo izuzetno meko testo



Ubacila sam sve sastojke osim integralnog brasna i ukljucila mikser da mesi par minuta. Smanjila sam na najsporiju brzinu i polako ubacivala po jednu kasiku integralnog brasna. Kada sam dobila masu koja nije jako gusta a i dalje nije meko testo zaustavila sam mikser i izrucila testo na brasnom posutu radnu povrsinu. Posula sam kasiku brasna po testu i lagano zamesila testo da dobijem masu koja je meka a da se ne lepi za prste.


Podelila sam je na 5 obgi. Prstima sam svaku obgu sirila da dobijem lepinju precnika 12cm. Poredjala sam ih u tepsiji  i pekla u zagrejanoj rerni na 220C/30'.Ipak vi obratite paznju jer svaka rerna je individualna, a i struja ume da prevari. 
Svaki put su sve bolje, ali ove su sada zaista prelepe, meke i vazdusaste. Ovog puta su ovako uspele jer su sa probiotikom. Samo ta jedna što sam je prerezala je  baš baš narastila, a ostale nisu toliko kao ta prerezana.... a i zato što je meko zamešeno




Нема коментара:

Постави коментар