5. 9. 2014.

HELJDINA TESTENINA



- 200gr heljdinih makarona
- 200ml kiselog mleka
- 3 supene kasike samlevenog lana
- 60gr maslaca
- so himalajska
- golice za posipanje
- vlasac za posipanje

Makarone skuvati na uobicajen nacin. Kada su makarone skuvane, tople ih izmesati sa maslacem, kiselim mlekom, samlevenim lanom, po ukusu soli, Kada sve ste izmesali, odozgo postite tucanu golicu (bundevino seme) i vlasac.





Opet sam spremala sa 3 kasike samlevenog lana jer mi terapija traje 21 dan za oporavak mog problema sa stomakom. Vi svakako mozete staviti samo jednu kasiku. Mnogo je ukusno jer makarone od heljde imaju specifican ukus a samleven lan dopunjava, tako da meni ima ukus kao testenina sa klicama. Ko ih je nekad jeo, zna o cemu pricam. I da napomenem zasto opet vlasac. Jednostavno toliko volim njegovu aromu, da vrebam svaku priliku da ga tutnem gde god je to primereno. Sreca da u danasnje vreme postoji sloboda ukusa, pa nisu stroga pravila koriscenja zacina...




Нема коментара:

Постави коментар