Biskvit:
4 jaja
4 jaja
1,5 žlica zobenih mekinja
1,5 žlica pšeničnih mekinja
2 žlice tekućeg sladila,
1/2 žličice praška za pecivo,
1 žličica cimeta
Krema:
1 mala šalica kave,
Krema:
1 mala šalica kave,
1/2 žlice želatine,
3 žlice mlijeka,
6 žlica svježeg sira,
2 žlice sladila,
par kapi ekstrakta vanilije,
kakao, cimet
Za biskvit, žumanjke i sladilo pjenasto izmiksati i dodati i m mekinje, prašak za pecivo i cimet. Od bjelanjaka napraviti snijeg i pažljivo ga umiješati u smjesu.
Staviti peći na 150°oko 10 minuta (dok biskvit ne porumeni).
Za kremu, sir, sladilo, mlijeko i ekstrak vanilije pomiješati. Želatinu umiješati u 2 žlice vode, otopiti na vatri, umiješati ju u smijesu sa sirom.
Biskvit poškropiti kavom i premazati kremom, sve posipati kakaom i cimetom.
Staviti peći na 150°oko 10 minuta (dok biskvit ne porumeni).
Za kremu, sir, sladilo, mlijeko i ekstrak vanilije pomiješati. Želatinu umiješati u 2 žlice vode, otopiti na vatri, umiješati ju u smijesu sa sirom.
Biskvit poškropiti kavom i premazati kremom, sve posipati kakaom i cimetom.
(preuzeto)
Нема коментара:
Постави коментар