Moram odmah da kažem da su moje mere stvorene za 4 pakovanja kora za MEDENU ali može i za MAĐARICU. Naravno možete i sami da napravite kore ako više volite domaće.
Ja ću napisati tačne mere za 4 kolača sa po 4 kore, jer ja to tako radim, pošto meni treba puno minjona. Sve mere podelite na 4 dela i to je onda za 4 kore ili jedno pakovanje gotovih kora.
Takođe, ovde tačno piše šta sam ja koristila, a vi možete praviti zamenu namirnica ako želite.
- 1,5 litar mleka
- 300gr bele čokolade
- 300gr šećera u prahu
- 450gr maslaca
- 500gr sitnog kokosa
- 100gr brašna od kokosa
- 160gr gustina (ili 4 pudinga od kokosa)
- 1 aroma od kokosa
- 4 pakovanja kora (16 kora)
- 300gr bele čokolade
- 300gr šećera u prahu
- 450gr maslaca
- 500gr sitnog kokosa
- 100gr brašna od kokosa
- 160gr gustina (ili 4 pudinga od kokosa)
- 1 aroma od kokosa
- 4 pakovanja kora (16 kora)
Od mleka i gustina skuvati uobičajeno "puding" kao što to inače radite.
Kada ste ga skuvali, isključite ringlu u to ubacite čokoladu i aromu i mešajte kod se sve ne sjedini. Zatim dodajte brašno od kokosa i sitni kokos, i sve dobro izmesajte. Ovo bi trebalo skroz da se ohladi ali poklopljeno da se ne bi uhvatila korica odozgo. Posto ja pravim velike kolicine, fil odližim do sutra u frižideru. Ako pravite fil samo za jedno pakovanje, to će biti hladno za par sati u frizideru. Kad se skroz ohladilo, dobro mikserom izmiksati da dobijete finu kompaktnu masu. Posebno dobro umutiti maslac i šećer u prahu u penastu masu. Zatim sve to dobro sjediniti jedno s drugim i filovanje može da počne. Za 4 kore, treba 3 fila ( za svaki slučaj da napomenem). Ja odozgo stavim nesto lakše kao sto je daska za sečenje, samo da bi se kore fino zalepile za fil. Odložim u frižider i sutradan ih isečem na kockice 3x3cm uz pomoć lenjira (ravnala) ali ih prethodno ostavim u zamrzivaču 1h da se jače ohlade jer tada se seku savršeno.
Čokoladu otopiti na pari zajedno sa uljem i neprekidno mešati. Kada se sjedinilo ostaviti malo po strani da se prohladi jer se onda bolje i lakše radi. Možda vi već imate svoje sisteme kako prelivate minjone čokoladom. Ja ih umočim u čokoladu i ređam na rešetku.
To je takav tip fila, isti kao i za torte, pa minjone obavezno treba čuvati u frižideru.
Izvinjavam se zbog dužine recepta ali ne umem kraće
Нема коментара:
Постави коментар