13. 11. 2017.

ŽUTA BORANIJA KAO OBROK SALATA



Ovako spremljena boranija je skroz dovoljna i kompletna za ručak. Možda je čak i mnogo za one koji su dobro doručkovali, pa nisu baš bili gladni za ručak. 

- 250gr kuvane boranije
- krišku zelene i crvane paprike
- 1 krastavac
- seckano lišće celera
- crni i beli luk
- so, biber
- ulje, balsamiko
- začini


Boranija je obarena u posoljenoj i začinjenoj vodi. Povrće naseckano na kockice. Kada se boranija obarila, procedila sam je i ostavila da s emalo prohladi. Zatim sam sve ostale sastojke pomešala po ukusu i sve fino izmešala. Upotrebila sam maslinovo ulje jer se savršeno slaže sa ovakvim obrokom.

Ako želite možete uz ovo dodati i neku sezonsku salatu.


Нема коментара:

Постави коментар