3. 11. 2017.

PUNJENI KROMPIR



E ovo je zaista vredno pažnje. ukus i izgled su više nego što sam očekivala. Ne treba nešto često jesti krompir ali eto kad ga se uželimo može i ovako, jer krompira  ima najmanje, a preovladava povrće.


- 2 krompira srednje veličine
- 1/2 crvene paprike
- 1/2 žute paprike
- 1/2 zelene paprike
- 1/2 glavice luka crna
- 4 češnja bela luka
- malo feta sira
- malo seckano lišće od peršina
- biber
- 2 kašike ulja


Krompir samo dobro oprati i preseći na pola. Izdubiti što više može krompir. Meni se to najlakše izdubilo sa jako malom metalnom kašičicom za ekspreso. Zato što je mala, pa je tanka. Možda vbi imate onu spravicu za dinje i lubenice za vađenje loptica. Ta je najbolja za ovo.

Morate sami zaključiti koliko vam treba povrća da bi stalo skroz u vrh. Povrće iseckati na kockice, a sir natreti na krupno rende ili izmrviti. Dodati ulje, biber, peršin i dobro sve izmešati.


Meni je bilo malo više pa sam stavila u kalup za mafine. Takođe sam i pole krompira stavila u kalupe za svaki slučaj da se nešto ne prevrne. Da bi stalo što više, kašikom sam pritiskala skroz u vrh koliko god sam mogla jer sam znala da će prilikom pečenja povrće da spadne.

Peklo se na 180C poklopljeno, da ne bi isušilo. Kada je krompir bio gotov, otklopila sam i stavila na gornji grejač da se zapeče. Na kraju sam narendala mocarele i vradila samo na minut da se ona otopi.

Da smo izbegli sir mogao je ovo biti odličan ručak ali ovako je bio kraljevski doručak. Ipak odlična ideja ponekad za ručak ali bez sira.



Нема коментара:

Постави коментар