Pomfrit od kelerabe je mnogo ukusan ali ne bi trebalo da očekujete da ima ukus krompira, jer on to nije. Ako volite kelerabu, sigurno će vam se svideti.
- 1 sredna keleraba
- so, biber, susam
- malo prezle za posipanje (ne mora)
- malo ulja
- malo kurkume
Keleraba mora da bude mlada, ne sme da ima žilice po sebi jer takva nije ukusna i mislim da ne može ni da se jede.
Oljuštiti je i iseći kao pomfrit. Lako se seče jer kad je mlada mekana je. Možete da je stavite u začinjenu vodu da se na 2 minuta obari. Procediti iz vode.
Ja sam ređala na žicu i tako sam i pekla. Prvo sam žicu stavila na papir za ruke i poređala kelerabu. Odozgo poprskala sa uljem. Imam maslinovo ulje na pumpicu, preko toga stavila biber, jer sam ih kuvala u slanoj vodi, pa nisam dodavala i ovde so. Posolila malo sa prezlama, preko svega toga sam posolila sa kurkumom, vrlo malo.
Sada sam žicu sa kelerabom prebacila na pleh ali da bude veća od pleha da ne dodiruje dno. U zagrejanu rernu na 200C staviti da se peče. Meni je bilo pečeno za 20 minuta.
Ovo je bila večera uz dodatak belog mesa na gril.
Jagice, iz koje god perspektive da te "pogledam", za pohvalu si.
ОдговориИзбришиHvala draga moja Tanja 💖
Избриши