- 5 punih kašika speltinog brašna
- 3 pune kašike ječmenog brašna
- 2 pune kašike kukuruznog brasna
- 300ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašika pecivo praška
- 3 kašike ulja
- susam za posipanje
Vadila sam kašikom brašna, ali znam da u punu kašiku stane između 30-35gr, tako da sam sve ukupno stavila ~300gr brašna. Sve sastojke sam zamesila i brašnjavim rukama oblikovala testo i stavila u kalup koji sam prethodno obložila papirom za pečenje.
Zagrejati rernu na 200C, a peči na 180C. Hleb nije velik i ne peče se dugo. Kada se uhvati tvrda korica i hleb ce biti pečen.
Dovoljno je samo da ga ostavite da se ohladi, bez utrpavanja u krpu ili kesu. Sasvim fino korica omekne i tako na vazduhu. Mada mi volimo baš da se hrska i najradije pečem u cik zore da bude fin za doručak, i da deca ponesu sendviče.
Oduševio me je ukus i miris hleba. Brašno od kukuruza je baš dalo poseban šmek i tekstura mi se dopada.
Нема коментара:
Постави коментар