20. 6. 2016.

JEDNOSTAVNE GRIZ KNEDLE SA DŽIGERICOMOvih dana smo u grupi kod Brke polemisali oko griz knedli, šta je najbolje učiniti da budu fine i vazdušaste. Mnogi su mnoge savete postavljali ali zaista bespotrebne i komplikovane sa suvušnim dodacima. Odgovorno tvrdim da je čitava tajna samo u dobroj razmeri griza. 

Pravim ih na najobičniji način, brzo i lako. U posudu za blendanje.


- 2 sveže džigerice
- 2 jajeta
- 1 kašika ulja 
- so, biber
- seckan peršun
- kasičica začina od povrća (bio začin)
- 1 čen belog luka
- griz po potrebi


Sve osim griza ubaciti u blender i glendati minut kako bi bili sigurni da se džigerica skroz usitnija.

Smesu izručiti u činiju i polako dodavati griz kako bi dobili gustinu malo gušću nego smesa za palačinke. Kada ste sve fino promesali ostavite da odstoji u frižideru bar 1/2h. 


Posle 1/2h u frižideru sve će se fino zgusnuti i možete polako najmanjom kašičicom sipati knedlice u prokljućaloj proceđenoj supi u kojoj ste kuvali meso i povrće. Supa treba da vri na srednjoj temperaturi, a kašičicu obavezno svaki put prvo zamočite u supu, pa onda sa njom zahvatite smesu za knedle i puštate u supu. kada ste završili sa dodavanjem knedli, neka supa polako vri još nekih 10 minuta. isključite zatim ringlu i ostavite knedle da odstoje dok ne potonu na dno šerpe u kojoj su se kuvale.

Ako vam ostane smese za knedle, samo ih poklopite i čuvajte u frižideru. Slobodno mogu biti u frižideru 3 dana, dok ih ne utrošite.
Нема коментара:

Постави коментар