15. 6. 2016.

ĆUFTE OD ZELENOG HUMUSA - Jenne


Uvek sam se pitala kako če izgledati moj hiljaditi recept i evo ga to je taj!!!

Još jedno jelo za one koji imaju jedan kuvani obrok. Predivne ćufte koje mogu da budu i skroz sirove ali evo sada su pečene u rerni na papiru za pečenje.

- 2 šoljice šitake (shiitake) gljive
- 1 šoljica zelenog humusa
- 1/2 šoljice luka na kockice
- 1 čen belog luka (češnjak)  na sitno rende
- 1/2 šoljice braon riže kuvane
- 1/2 šoljice peršuna
- 1 kašičica kumina
- 1/2 kašičice himalajske soli
- 1/2 kašičice bibera


U tiganju na ulju propržiti crni i beli luk. Kada je luk postao staklast dodati šitake pečurke i dinstati dok ne omekšaju. 

Zatim zajedno sa svim ostalim sastojcima ubaciti u procesor i izblendati dok se sve ne sjedini ali voditi računa da se ne pretvori baš u kašu.

Od smese praviti ćufte.

Možete ih peći na teflon tiganju na srednjoj temperaturi ili ih poređati u tepsiju pa peći u rerni na 220C. U oba slučaja pečete dok ne dobije zlatnožutu boju.

Prilog možete dodati po svojoj želji


Recept sam za vas i nas preradila i fotke pozajmila od Jenne  



Нема коментара:

Постави коментар