27. 4. 2016.

PARADAJZ KAO NAMAZ


Sastojci:

1 1/2 šoljice semenki suncokreta
10-12 sušenih paradajza
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
sok i korica 1 limuna
1 češanj belog luka
1/2 šolje svežeg bosiljka, naseckanog
1 kašika tamari
himalajska so i biber na ukus
Priprema:

Stavite semenke suncokreta u činiju i pokrijte s vodom. Namakati u trajanju od najmanje 4 sata, ako je moguće, ostavite preko noći jer je najbolje. Ocedite i isperite.
Ulijte vodu preko sušenih paradajza i pustiti na 20 minuta ili dok ne omekšaju. Ocedite. Grubo naseckajte paradajz i odvojite. Stavite sve sastojke u multipraktik ili seckalicu i miksajte dok nije postignuta željena konzistencija. Za kremastu teksturu, dodajte paradajz oko jednu do dve kašike. Čuvati u zatvoreno posudi u frižideru do 7 dana.
izvor:tinkturedrsulca.com

Нема коментара:

Постави коментар