Opet jedan od onih dana kada je nešto termički obrađeno, a nešto je sirovo.
Mafine sam pravila sa:
- kriška bundeve
- 150gr kore od heljde
- krem od datula (klik da pročitaš)
- malo vode
- malo kokosovog ulja
Kada su se ispekle i ohladile, sa špricom za ukrašavanje torti sam odozgo nanela
- krem od badema (klik da pročitaš)
- seme konopljino za posipanje
Bundevu sam narendala na krupno rende i pomešala je sa kremom od datula , a heljdine kore sam izmrvila na sitne komadiće i sve zajedno pomešala sa bundevom. Moji kalupi za mini majmunski kolač su malo veći pa mi je smesa stala u pet kalupa. Ja nisam trebala da namažem kalupe. Odozgo sam sa kašikom pritisla smesu da bude ravno i preko svake sam sipala kašiku vode i kašičicu kokosovog ulja. Peklo se u zagrejanoj rerni na 180C 30 minuta.
Kada su se mafini prohladili odozgo sam ih filovala sa kremom od badema i posula sa semenkama od konoplje.
Нема коментара:
Постави коментар