Sve se isto sprema kao i svaki hleb sa kvascem. Ovde je mala razlika jer sam upotrebila umesto ulja ili neke masnoce mlevene čvarke dok sam mesila hleb. To je dalo predivan miris, a zaista i ukus, (tako kažu moja deca).
- 1/2 litre mlake vode
- 1 šaka čvaraka
- 2 kašike heljdinog brašna
- 2 kašike mix brašna
- pšenično belo meko
- 2 kašike semenke suncokreta
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Od pomenutih sastojaka zamesiti testo koje je malo čvršće od testa za krofne. Ostaviti pokriveno krpom da se udvostruči masa. Zatim premesiti još jednom i oblikovati u željeni oblik. Staviti u tepsiju u kojoj će se peči, prekriti krpom i ostaviti da se "odmara" dok se rerna ne ugreje.
Prvo sam zagrejala rernu na 220C i ubacila hleb. Tako se peklo 10 minuta. Zatim sam smanjila na 180C i peklo se 30 minuta. Delovalo je da se brzo uhvatila boja, pa sam smanjila na 160C i ostavila tako jos 20 minuta.
Ispekao se savršeno, kao što se može videti na fotografiji
Нема коментара:
Постави коментар