Svašta je može napraviti od indijskih oraščića tako i ovaj sirovi veganski sir u kombinaciji sa pestom i sušenim paradajzom. Odlično.
Sastojci
Za sir:
1/2 šoljice sirovih indijskih oraha, namočenih na 2-3 sata, te isprati
sok od 1/2 limuna
1/3 šoljica vode
1 kašika kokosovog ulja
1 kašičica sirovog jabukovog sirćeta
prstohvat soli
1/2 šoljice sirovih indijskih oraha, namočenih na 2-3 sata, te isprati
sok od 1/2 limuna
1/3 šoljica vode
1 kašika kokosovog ulja
1 kašičica sirovog jabukovog sirćeta
prstohvat soli
Za pesto:
1 šoljica bosiljka
2 čena beli luk
1/3 šoljica pinjola
maslinovo ulje
1 kašičica soli
U multipraktiku ili seckalici, kombinujte sve sastojke zajedno.
2 čena beli luk
1/3 šoljica pinjola
maslinovo ulje
1 kašičica soli
U multipraktiku ili seckalici, kombinujte sve sastojke zajedno.
1/2 šoljice sušenih paradajza na suncu ili dehidratoru
Na vrh posipajte pinjole
Uzmite malu staklenu posudicu i obložite sa plastičnom folijom. U blenderu, izmiksajte sve sastojke za sir do glatke guste kreme. Stavite deo smese u posudu koju ste prethodno obložili plastičnom folijom.Dodajte sloj Pesta na vrh. Onda stavite sušeni paradajz, te sloj preostalog sira. Držati u frižideru nekoliko sati. Takođe ga možete zamrznuti. Na tanjir za posluživanje polijte sa maslinovim uljem i sa suvim bosiljkom. Stavite sir na taj tanjir, skinite plastičnu foliju pažljivo, staviti sa uljem i začinskim biljem, i na vrh sa pinjolima.
Uzmite malu staklenu posudicu i obložite sa plastičnom folijom. U blenderu, izmiksajte sve sastojke za sir do glatke guste kreme. Stavite deo smese u posudu koju ste prethodno obložili plastičnom folijom.Dodajte sloj Pesta na vrh. Onda stavite sušeni paradajz, te sloj preostalog sira. Držati u frižideru nekoliko sati. Takođe ga možete zamrznuti. Na tanjir za posluživanje polijte sa maslinovim uljem i sa suvim bosiljkom. Stavite sir na taj tanjir, skinite plastičnu foliju pažljivo, staviti sa uljem i začinskim biljem, i na vrh sa pinjolima.
izvor: tinkturedrsulca.com
Нема коментара:
Постави коментар