3 šoljice isklijale heljde
½ šolje suncokretovih semenki, natopljenih
½ šolje lanenih semenki, mlevenih
4 šoljice naseckane tikvice
1 velika jabuka
½ banane
3-4 urme
Mali prstohvat soli
Malo limunovog soka
½ šolje suncokretovih semenki, natopljenih
½ šolje lanenih semenki, mlevenih
4 šoljice naseckane tikvice
1 velika jabuka
½ banane
3-4 urme
Mali prstohvat soli
Malo limunovog soka
Isperite heljdu i natopite je 2-3 sata. Ispirite je dok voda za ispiranje ne postane prozirna, ostavite da proklija preko noći. To možete napraviti tako da je stavite u teglicu, zatvorite teglicu gazom te istu okrenete i položite pod uglom od 45 stepeni. Ujutro još jednom isperite heljdu. Sve sastojke dodajte u blender te izblendajte do glatke smese. Razvucite smesu na police dehidratora debljine oko jednog prsta. Isecite u željene oblike. Dehidrirajte preko noći na 40 ° C.
izvor: tinkturedrsulca.com
Нема коментара:
Постави коментар