11. 12. 2015.

SIROVA TORTA OD JAGODA I BANANA - Dr ŠulcOsećaćete se sjajno dok budete jeli ovu tortu zbog toga što je100% zdrava i sadrži samojednostavne i integralne namirnice (voće i orašasti plodovi u ovom slučaju). Ova torta može da bude impresivan recept za bilo koju vrstu zabave.
Sastojci:
Rozi filing:
– 3 banane
– 2 šolje zamrznutih jagoda (ili nekog drugog bobičastog voća)
– 1-3 kašike kokosovog ulja (opciono, ali kokosovim uljem ćete dobiti kremastiju teksturu)
Spoljašnji krem:
– 2 šolje indijskog oraha
– 2 šolje svežih urmi
– 1 oljuštena narandža
– 2 kašike istopljenog kokosovog ulja
– vode, po potrebi
Priprema:
Rozi filing:
Banane i jagode blendati dok smesa ne postane glatka. Dobijenu smesu sipati u kalup/šerpu da bi dobili oblik kao na slici. Smesu zamrznuti.
Kremasti sloj:
Izblendati sve sastojke zajedno. EVENTUALNO dodajte malo vode ako mislite da je potrebno, ali imajte na umu da što manje vode budete dodali biće kremastije.
Sjedinjavanjerozog filinga i kremastog sloja:
Namazati „spoljašnji krem“ preko „rozog filinga“. Staviti u frižider da se stegne. Drugi način je da se „rozi filing“ staviti u malo veći kalup/šerpu od prethodnog kalupa/šerpe (vidi „Priprema za rozi filing“). Spoljašnji krem sipati u prazan prostor oko „rozog filinga“ koji je u malo većem kalupu od njega samog, zatim namazati „spoljašnji krem“ na vrh. Staviti u frižider da se stegne, ukrasiti i spremno je za posluživanje.Нема коментара:

Постави коментар