Sastojci:
– 1 šolja grubo iseckanih lešnika
– 2 šolje grubo iseckanih indijskih oraha
– 6 šoljica hladne filtrirane vode
– 3/4 šolje domaćeg jabukovog sirćeta
– 1 šolja hladne filtrirane vode
– 1 veliki limun, kora i sok
– 100gr sušenog paradajza
– 1/4 šolje grubo seckanog svežeg bosiljka
– 1 kašičica nerafinisane soli
– 15 cm troslojne gaze
– veliki lastiš
– duboka šerpa za ceđenje.
– 2 šolje grubo iseckanih indijskih oraha
– 6 šoljica hladne filtrirane vode
– 3/4 šolje domaćeg jabukovog sirćeta
– 1 šolja hladne filtrirane vode
– 1 veliki limun, kora i sok
– 100gr sušenog paradajza
– 1/4 šolje grubo seckanog svežeg bosiljka
– 1 kašičica nerafinisane soli
– 15 cm troslojne gaze
– veliki lastiš
– duboka šerpa za ceđenje.
Priprema:
– U posudu staviti lešnike i orahe i sipati 6 šoljica vode. Ostaviti 24h da odstoji.
– U blenderu staviti prethodno potopljene orahe i lešnike i blendajte dok ne postane glatko. Dodajte jabukovo sirće i jednu šolju vode, kao i sve ostale sastojke. Blendajte postepeno dok ne postane glatko.
– U gazu sipajte masu, zavežite gazu ne previše čvrsto, preokrenite i okačite na štapovima za ceđenje iznad duboke posude.
– Sir treba da se cedi najmanje 48h. Ispraznite posudu ako treba.
– Nežno odmotajte sir iz gaze i odložiti u frižideru, gde može stajati oko 7 dana.
– U blenderu staviti prethodno potopljene orahe i lešnike i blendajte dok ne postane glatko. Dodajte jabukovo sirće i jednu šolju vode, kao i sve ostale sastojke. Blendajte postepeno dok ne postane glatko.
– U gazu sipajte masu, zavežite gazu ne previše čvrsto, preokrenite i okačite na štapovima za ceđenje iznad duboke posude.
– Sir treba da se cedi najmanje 48h. Ispraznite posudu ako treba.
– Nežno odmotajte sir iz gaze i odložiti u frižideru, gde može stajati oko 7 dana.
izvor: tinkturedrsulca.com
Нема коментара:
Постави коментар