Ovaj recept kombinuje najbolje delove nekoliko poslastica. To podrazumeva svetlu koru od oraha iz jednog recepta, čokoladni deo iz drugog recepta, i kokos krem iz trećeg, sa svežim jagodama da bi sve još više bilo ukusno.
Sastojci:
Kora od oraha
1 šolja oraha
2 šolje suvog usitnjenog kokosa
2 kašike kokosovog ulja
3-4 kašike javorovog sirupa
2 šolje suvog usitnjenog kokosa
2 kašike kokosovog ulja
3-4 kašike javorovog sirupa
Čokoladni sloj
1/2 šolje javorovog sirupa
3/4 šolje mlevenog rogača (ili više po ukusu)
1/3 šolje kokosovog ulja
1/4 šolje vode, dodavajte polako
3/4 šolje mlevenog rogača (ili više po ukusu)
1/3 šolje kokosovog ulja
1/4 šolje vode, dodavajte polako
Sloj od jagoda
5-10 jagoda, očišćenih i narezanih
Kokos krem preliv
2 cela mlada kokosa, samo meso
1/2 šolje kokosovog ulja
1/4 šolje javorovog sirupa
Kokosova voda (ako je potrebno)
2 prstohvata morske soli
1/2 kašičice ekstrakta vanile (ili semena od 1/2 vanile mahune)
1/2 šolje kokosovog ulja
1/4 šolje javorovog sirupa
Kokosova voda (ako je potrebno)
2 prstohvata morske soli
1/2 kašičice ekstrakta vanile (ili semena od 1/2 vanile mahune)
Opcioni preliv
1 šolja kokosovog mleka
1 šolja kokosovih pahuljica
1 šolja kokosovih pahuljica
Priprema:
Blendajte sastojke za koru u blenderu dok sadržaj ne postane lepljiv ali ipak čvrst. Nanesite sloj u vašu modlu za torte i pritisnite dok ne postane čvrsto. Masa bi trebalo da bude mrvljiva ali i dovoljno lepljiva da drži zajedno. Izdvojite je u stranu Za čokoladni sloj, blendajte sve sastojke u blenderu dok smesa ne postane glatka, dodajavajte vodu polako po potrebi (ne previše vode). Stavite smesu na vrh kore i stavite u frižider na sat vremena dok se ne stegne.
Isecite jagode na kriške i poređajte ih preko „čokoladnog“ sloja. Ostaci mogu biti uključeni u kokos-krem preliv. Blendajte sastojke u blenderu dok smesa ne postane glatka. (… dodajte kokosovo vodu ako je potrebno, 1 kašiku vremenom) Sipajte punjenje u činiju i pokrijte sa preostalim kriškama od jagoda. Sipajte preko „čokoladu“ i razmažite ravnomerno.Ostavite kokosovo mleko u zatvorenoj posudi u frižideru preko noći.Sutradan otvorite posudu i uzmite stvrdnutu masu kašičicom. Ostavite tečnost za drugu upotrebu. Možete ovu masu da izmiksate sa nekoliko kašika javorovog sirupa i 1/8 kašičice semena iz vaniline mahune (može i vanilin prah). Nanesite preko vrha kolača i pospite pahuljice preko toga. Neka se cela pita ohladi pre nego što počnete sa serviranjem.
izvor: tinkturedrsulca.com
Нема коментара:
Постави коментар