Ovaj desert predstavlja kolač od oraha i urmi sa kokosovim uljem, urme-karamel prelivom napravljenog od oraha, cimeta i muškatnog oraščića.
Sastojci:
Za tortu
1 šolja oraha
1 šolja urmi (datulje)
1 kašičica ekstrakta vanile
2 kašike mlevenog rogača (ili više po ukusu)
1 šolja urmi (datulje)
1 kašičica ekstrakta vanile
2 kašike mlevenog rogača (ili više po ukusu)
Za karamel preliv
3/4 šolje urmi (datulje)
1 kašičica ekstrakta vanile
Cimet i oraščić, po ukusu
2 kašike topljenog kokosovog ulja
Voda, po potrebi
1 kašičica ekstrakta vanile
Cimet i oraščić, po ukusu
2 kašike topljenog kokosovog ulja
Voda, po potrebi
Za toping
Pregršt oraha
Cimet
Oraščić
Cimet
Oraščić
Priprema:
Da biste napravili koru: Stavite orahe u vaš blender i blendajte dok ne postanu male mrvice. Dodajte ostatak sastojaka i blendajte dok se svi sastojci ne sjedine. Napravite sloj od ove smese na dnu malemodle za torte, ostavljajući sa strane nešto veću debljinu sloja nego u centru, tako da kasnije možete sipati karamel preliv. Ostavite u frižideru nekoliko sati ili preko noći.
Da biste napravili karamel: Blendajte sve sastojke dok smesa ne postane glatka, dodavajte malo vode koliko je potrebno da se dobije karamel konzistencija. Sipajte u centar vašeg kolača i šire sa strane, tako da curi dole po obodima kore kolača. Pospite odozgo sa pekan orasima ili drugim orašasti plodovima ako želite. Ovaj kolač može da se konzumira sa nekim od biljnih mleka.
izvor: tinkturedrsulca.com
Нема коментара:
Постави коментар