13. 12. 2015.

JAFFA TORTA OD KAJSIJA - Dr Šulc



Imate puno zrelih i prezrelih kajsija, onda je ovaj recept odličan izbor. Želite nešto slatko, a da je od kajsija probajte ovaj desert.
Kora:
3 šoljice badema
4 kašike agave (ili neki drugi prirodni zaslađivač)
4 kašike kokosovog maslaca (ulje)
malo vanile
3 kašike rogača
Priprema:
Bademe miksajte u multipraktiku do brašna. Dodajte agave, kokosov maslac, vanilu i rogač. Od dobijene kore za tortu odvojite pola šoljice i stavite sa strane.  Kada ste dobili čvrstu smesu pritisnite je na dno kalupa za tortu.
 Krem:
2 1/2 šoljice indijskih oraha
4-5 kašika narandžinog soka
2 kašike soka od limuna
4-5 zrelih svežih kajsija
1/2 šoljice agave (ili neki drugi prirodni zaslađivač)
1/2 šoljice kokosovog maslaca (ulje)
malo vanile
Priprema:
U blender stavite indijske orahe, narandžin i limunov sok, kajsije, agave i kokosov maslac i malo vanile.  Miksajte u blenderu dok ne dobijete gusti glatki krem. Na koru torte stavite 3-4 kašike krema, te na  krem poslažite polovine zrelih kajsija po celoj površini (to je otprilike 7-8 kajsija zavisi o veličini kajsija). Između kajsija i okolo stavite deo razmrvljene kore za tortu koju ste prethodno odvojili u šoljici, a drugi deo te kore za dekoraciju na vrh. Nakon što ste to sve posložili možete staviti ostatak krema i na vrh torte stavite ostatak kore koji ste razmrvili između prstiju. Tortu stavite na 2-3 sata u zamrzivač, nakon toga je sačuvajte u frižider i poslužite.



Нема коментара:

Постави коментар