21. 10. 2015.

SPANAC DUKAN




- veza spanaca
- kasika maslinovog ulja
- kasika gustina

- 2dl mleka 2%mm
- 1 cesanj belog luka


Spanac dobro oprati i odvojiti od peteljki. Obariti u posoljenoj vodi. Ja ga spustam u prokljucalu vodu i cim se spusti procedim ga u cediljku. Dod se spanac cedi, cesanj belog luka narendati na sitno rende ili na pres ili iseckati sa nozem. Ja nista ne przim. U posudu u kojoj cu kuvati spanac stavim maslinovo ulje, usitnjen beli luk, gustin i polako dodajem mleko da se ne bi gustin pretvorilo u grudvice. Kada sam dobila finu zitku masu bez grudvica dodajem iseckan spanac i nastavim da mesam. Posudu stavim na blagu vatru da ne bi zagorelo i mesam sve vreme. To sve brzo provri. Dodam soli po ukusu i pustim da vri nekih 5 minuta na blagoj vatri. Ako vam je masa gusta dodajte jos mleka.

Tako pripremljen spanac je idealan prilog za mnoge varijante sa mesom ili jajima. Ja cak kombinujem sa sejtanom pohovanim ili sa tofu sirom proprzenim na teflonu.



Нема коментара:

Постави коментар