12.10.2015.

KNEDLE SA DZIGERICOM



Dosle su na red i knedle. Licno nisam nikada bila ljubitelj supa i corbi, vise sam za sendvice i nesto s nogu da se pojede. Moj sin uporno izbegava da pojede ovsene mekinje, pa zbog njega izmisljam sta bi mogla da mu spremim. Tako su danas dosle knedle na red jer sam se setila da ih voli ali sa grizom. Mnogo su mu se dopale i dao mi je zeleno svetlo za njih.

Na ovoj fotografiji mozete da vidite koje gustine treba da bude smesa za knedle. Dovoljno gusta da ne spadna sa kasike ali i dovoljno meka da knedle ne budu tvrde.

- 1 cela pileca dzigerica
- 1 jaje
- 2 kasike ovsenih mekinja
- so ili domaca vegeta (od susenog povrca)
- biber
- beli i crni luk u prahu


Meni je bilo brze i jednostavnije da dzigericu, jaje i sve zacine stavim u blender da se fino sve izmiksa. Zatim sam izrucila sadrzaj u ciniju i dodala jednu po jednu kasiku mekinja. Kada sam dodala i drugu kasiku mekinja bilo je i dalje prilicno bistro ali sam ostavila tako dok malo ne odstoji u frizideru. Posle 1/2h smesa je bila skroz kompaktna kao sto mozete da vidite na gornjoj fotografiji. 

Knedle sam kuvala u neslanoj vodi jer je smesa bila dovoljno slana. Najmanjom kasikicom sam dodavala smesu u vodu koja je kljucala na slaboj vatri. Knedle su brzo bile skuvane jer se mekinje brze kuvaju od griza. Dok su se knedle kuvale stavila sma procedjenu zacinjenu supu od povrca da provri i ubacila u nju knedle koje sam procedila iz vode u koju su se kuvale. To sam uradila zbog toga sto je voda u koju su se kuvale imala jak miris od dzigerice, a i bila je mutna.


Predivnog su ukusa i zaista nema apsolutno razlike od knedli koje se spremaju sa psenicnim grizom. Mada ja najradije spremam knedle sa durum grizom, ali i ove su fantasticne. 


Нема коментара:

Постави коментар