18.10.2015.

KEKSICI IZ MODLICA


I dan danas ih veoma rado spremam ali su to neki novi recepti po mojim projektima da se uklopimo sa zdravom ishranom. Mada, veoma rado se secam i ovih koji su takodje povezani sa detinjstvom i uspomenama koje nikada vise nece moci da se vrati jer su ostale u skroz nekom drugom vremenu.

250 gr svinjske masti 
- 250 gr šećera
- 3 jaja250 gr 
- mlevenih oraha
- 500 gr brašna tip 
- 400šećer u prahu za posipanje

Umutite mast, šećer i jaja. Sad dodajte brašno i orahe, pa dobro izradite testo. Kalupe podmažite mašću i pospite brašnom, pa ih punite testom, ne sasvim do vrha, jer će šapice tokom pečenja narasti. Treba dobro utisnuti testo, da bi odlivak bio što bolji.Ređajte šapice u pleh i pecite na 180C/~20'. Pečene šapice izvadite iz kalupa, uvaljajte u prah šećer pomešan vanilom.

Нема коментара:

Постави коментар