Od sina sam samo dobila uputstvo da mu se jedu pogacice ali da budu u isto vreme i sa cvarcima i sa sirom. Do sada sam uvek pravila, ili ili, ali eto sada hoce sve zajedno. Jedino da testo zamesim sa cvarcima, a sir pospem kao sto to i radim uvek.
- 400ml mleka
- 200gr feta sira
- 100ml mleveni cvarci
- 1/2 kasicice soli
- 1/2 kasicice secera
- 1 kvasac
- brasna
Testo zamesiti u mlako mleko gde ste prethodno usuli kvasac i secer da kvasac se podigne. Testo zamesiti da ne bude previse meko. Kada ste zamesili testo, dodati mlevene cvarke i sa njima izraditi testo da bi cvarci svugde prosli kroz testo. Ustvari to je vise mast koja mirise na cvarke. Koliko treba da posolite zavisi od toga koliko su cvarci slani i koliko je slan sir.
Pokrijete testo i ostavite ga da se poveca bar duplo. Zatim ga izrucite na radnu povrsinu posutu brasnom i razvaljate testo na 1/2cm debljine. Feta sir narendate na krupno rende i pospete po celoj povrsini testa. Ispresavijate testo na 3 dela popreko i zatim uzduz.
Ostavite testo da se odmori i razvijete oklagijom debljine 2cm. Vadite casom ili sta vec koristite i redjati na tepsiju. Ne treba da je namazete jer je testo dovoljno masno i nece se zalepiti.
Ostaviti da odstoji dok se rerna ne ugreje na 200C. Pre nego sto stavite u rernu namazite jajetom i pospite susamom. Kada stavite u rernu smanjite na 180C i pecite dok se ne dobije lepa pecena boja.
Ovog puta sam koristila belo meko psenicno brasno. Sve je bilo na zahtev mog sina koji je smislio ovaj divan recept.
Нема коментара:
Постави коментар