Odmah da kazem da se sargarepa nije termicki obradila, jer palacinke se brzo ispeku, tako da nismo isli na stetu hrono pravila. Za 4 velike palacinke upotrebila sam
- 30gr beba sargarepe
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 50ml ulja
- 1 kasicica kurkume
- 150gr mleka bademovog
- 60gr brasno od leblebije
- 30gr speltino brasno
Prvo sam jaja i so umutila penaricom. Zatim sam dodala ulje, kurkumu, brasno i mleko. Kada sam sve to fino umutila da nema grudvica, onda sam dodala krupno narendane sargarepe. Masa ce biti malo bistrija, ali ostavite da odstoji 1/2h. Ako masa bude posle gusta, dodajte jos mleka bademovog. Mozete da upotrebite i vodu umesto bademovog mleka, a mozete da upotrebite i brasno koje vi zelite.
Uz ovakve palacinke nemojte jesti mlecno jer ima jaja, ali zato imate siroku mogucnost ostalih djakonija, kao na primer slaninica, pecenica, ajvar, neki namaz...
Нема коментара:
Постави коментар