2 dl mleka
2 dl ulja
200 gr secera
300 gr brasna
1 prasak za pecivo
Fil:
250 gr mlevenog maka (orasa)
3-4 kasike secera
1 vanili secer
1 dl mleka
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Pleh 20x30 cm podmazati uljem i posuti brasnom.
Umutiti cvrstu penu od belanaca, dodati secer, zumanca, mleko, ulje, brasno i prasak za pecivo. Sipati polovinu smese u pripremljen pleh pa peci oko 15-20 minuta.
Izmesati mleveni mak sa secerom i vrelim mlekom da se sve lepo sjedini. Izvaditi pleh iz rerne, naneti preko prvog sloja fil, a zatim sipati ostatak smese. Poravnati kasikom pa vratiti u rernu na jos 20-ak minuta.
Ostaviti da se ohladi, seci na kocke i posuti secerom u prahu.
preuzeto:casadevainilla
Нема коментара:
Постави коментар