24. 7. 2015.

URNEBES SALATA


Razmisljam danas, zasto nikad nisam uslikala urnebes salatu. Na poslu sam je napravila na stotine kilograma, a na blogu mi uporno izmice. Shvatila sam da je to opet jedan od mojih problema, kada mislim da je isuvise prost recept i da ga ne treba beleziti. Ukucam danas na google "urnebes salata" i izadje bezbroj fotografija sa isto toliko sajtova. E, pa eto, stavicu i ja moje recepte i fotografije, jer ih pravim obicno i ljuto.



Danasnji urnebes je napravljen sa mladim sitnim sirom. 

Posto imam svoj domaci  ajvar  koji sama pravim i vodim racuna da nije ni masno ni slano, a vala nema ni secera. Sir je isto moj domaci, jer imam problem opet sa jetrom, pa mi treba surutka. Dobicemo urnebes salatu 100% domacu. Da zaokruzim sve domace, upotrebljavamo nasu sobnu malenu chili papricicu. A aleva nam stize preko okeana. Eto tako danas je sve domace, mada uglavnom kod nas i jeste sve domace.

- 100gr sitni mladi sir
- 100gr domaceg ajvara 
- malo tucane cili paprike
- 1 kasicica aleve paprike
- malo bibera radi arome

Sve fino izmesati, ali ja volim kada se poznaje sir i paprika, pa je ne mesam previse. Ulje ne stavljam nama kuci, ali na poslu ide i ulje da ne bude suvo od aleve paprike.

Eto, fina urnebes salatica


Нема коментара:

Постави коментар