Corbe i supe su u nasoj kuci oduvek bile neiscrpan izvor ideja. Pitala sam se ovih dana zasto nemam obicaj da fotografisem hranu koja nije spremana za hrono ishranu. Evo, sada sam se u zadnji momenat setila da ne bi bilo na odmet da uslikam dok se nije sve pojelo. Ne znam da li je nekad prosao dan da ne spremim momcima nesto toplo i bistro, jer to ih najbolje okrepi kada dodju kuci posle dugod napornog dana.
Ja sm skroz neka druga prica, kada su jela na kasiku u pitanju. Jos dok sam bila dete zamrzila sam kasiku. Mene su bukvalno morali da teraju da jedem jer nikad nisam bila gladna. Bukvalno mi je bilo tesko da progutam bilo sta sto se zove obrok, ali zato voce sam obozavala po ceo dan da grickam. Zbog svega sto sam pretrpela teranjem da moram da jedem to sto se skuva, dala sam sebi cvrsto obecanje, kada budem odlucivala sama sta cu jesti, sigurno to nece biti nista na kasiku. Odrzala sam obecanje, retko kada ce mi se pojaviti zelja da i ja uzmem da pojedem to sto sam spremila. Sreca da su moja deca po tom pitanju na svog oca pa obozavaju kuvanje, i zato sada imam sta da fotografisem.
Od ove kolicine je bilo za 5 porcija
- jedno belo meso
- nekoliko susenih paradajza
- 3 pune kasike koncentrovanog paradajza
- 100ml testenine u obliku rize
- 1 kasika miso paste (mugi-jecam))
- 2 litra vode
- biber
- malo ljute tucane paprike
- seckano lisce persuna
- saku susenog pecenog crnog luka
Belo meso iseci na kockice 1x1x1cm. Suseni paradajz iseckati na sitno. Prvo staviti belo meso u vodu da provri. kada je provrilo, pokupite penu koja se pojavila. Kada vise nema pene ubacite i ostale sastojke (osim testenine). Miso pastu morate prvo u solju da razredite sa vodom. Kada je meso skuvano, dodajte testeninu. Testenina se brzo skuva. Ako corbica ne bude dovoljno slana, mozete dodati jos miso paste ili dodajte jos soli.
Нема коментара:
Постави коментар