17.07.2015.

MAKARONE SA PRELIVOM OD SPANACA



Ovih dana sam se navadila na laku hranu za poneti za moje radnike na +40C. Posto sam kuci, a imam i problem sa spavanjem, tako da ja njim spremim hranu pred zoru, i stigne da se ohladi dok oni ne krenu u 7h. Spakujem im u one male zamrznute torbe i bude u redu do rucka u 13h. Ovo je ustvari hrono dorucak ali bez dodatka kukuruza



- 150gr smrznutog spanaca
- 1 kasika gustina
- 200gr makarona
- mleko bademovo 
- so, biber, zacini
- 1 cen belog luka
- 40gr putera
- kuvan kukuruz
- malo tucane ljute paprike


Staviti da se dinsta na puteru spanac sa cenom belog luka na najsitnije narendanog. Dodati so, biber, tucane paprike i ako volite jos neki zacin. Cim se malo uprzio spanac dodati jednu kasikicu nekog gustina. Ja sam dodala tapioku ali mozete da stavite bilo koje dozvoljeno brasno. Nalivala sam postepeno sa bademovim mlekom dok nisam dobila gustinu kao za sos. Ne treba da bude jako gusto, jer ce makarone dodatno pokupiti tecnost.

Makarone skuvati po uputstvu na pakovanju. Kada ih procedite ne ispirajte ih. Ako ne zelite da spremate preliv sa bademovim mlekom, onda mozete da sacuvate vodu u kojoj su se kuvale makarone, pa sa njom da skuvate. Kada je preliv skuvan preliti ga preko skuvanih makarona i pazljivo promesati da se ne polome makarone.

Moji momci kazu da su bile jako ukusne hladne i u kombinaciji sa mini cuftama.

Eto, nekom dorucak, a nekom letnji rucak.

Ne stavljajte kukuruz ako ste na hrono.





Нема коментара:

Постави коментар