17.07.2015.

CUFTICE iz rerne


Brze lake i jednostavne, a nema vatre i dima. One su nekom ko nije na hrono bile rucak, a ustvari one su za hrono dorucak. Mojim momcima je bas ovo bila kombinacija za rucak, cuftice sa makaronama  i prelivom od spanaca. Cuftice su bile naobicnije spremljene. Za ovu kolicinu koju vidite na fotografiji u tepsiji velicine 35x23cm sam upotrebila

- 450gr sitno samlevenog krtog mesa
- 150gr prezli + prezle za posipanje
- 1 glavica crnog luku
- so, biber
- seckano zelen lisce
- na vrh noza sode bikarbone
- vode po potrebi


Meso i sve ostale sastojke dobro izmesiti. Ako ce smesa biti jako tvrda, dodajte po malo vode da dobijete smesu od koje se lako vlaznim rukama oblikuju loptice. Svaku lopticu uvaljati u prezlu i redjati u tepsiju. Peci na 200C dok ne dobiju lepu boju. Svaka cuftica ispecena je imala ~30gr

Naravno da ste mogli staviti i 2 jaja ako bi vam cuftice bile za dorucak. Ja nisam stavljala jer me strah od salmonele jer moja deca to nose sa sobom a drze hranu na toplom mestu. Meso je pozeljno da bude krto jer ako ima masnoce, prilikom pecenja ta mast iscuri.

Cuftice su prakticne jer su lepe i sutradan i hladne.


Нема коментара:

Постави коментар