Ovaj mafin je dosta slican sa onim sa kakaom, ali ovaj umesto kakaa ima ljubicasti krompir. Od ljubicastog krompira sam vec spremala salate ali i ovako sladak je isto fin jer on ima prirodnu slast i potpuno se razlikuje po ukusu od uobicajenog krompira.
- 15 datula
- 250ml vode
- 60ml badem mleko
- 300ml ovas brasno
- 1 kasicica prasak za pecivo
- aroma vanile
Ocistiti datule od semenki i 15 minuta ih potopiti u vodu koju cete upotrebiti za mafine. Sve u blenderu ili proceoru izmiksati i sipati u modle za mafine. Trebalo bi da dobijete 6 masina. Peci na 180C/~25 minuta
Za to vreme od skuvanog ljubicastog krompira napraviti namaz za mafine
- 1 ljubicasti krompir skuvan i oljusten
- 120ml badem mleko
- 60ml agava sirupa
Ohladjen krompir pomesati u blenderu sa mlekom i sirupom i dobro izmiksati. Kada se mafini skroz ohlade namazati odozgo sa ljubicastim filom.
Kod Natalie su drugacije razmere i mala razlika u sastavu, ali kada budem imala bolju fotku zamenicu je.
Нема коментара:
Постави коментар