Zar ima neko ko ne voli sarmu? Ne verujem!!
Potrebni sastojci:
- listovi kiselog kupusa
- mleveno meso
- neko dimljeno meso
- riža
- crni i beli luk
- so i biber
- aleva sitna mlevena crvena paprika
- lovorovo lišće
- seckano suvo lišće vlašca ili peršuna
- vode dodavati sa sarma ogrezne
Jedna od verzija je da se isecka crni luk i proprži na malo masti ili ulja. Zatim tu dodati mleveno meso i začine pa prodinstati da meso promene boju. Dodati kašiku crvene mlevene aleve paprike i iseckam beli luk.
Od te smese filovati sarmu a izmedju dodavati neko dimljeno meso da zamiriše. Naliti vodom da ogrezne i staviti lovorog lišća. Voditi računa da uvek vri na slaboj vatri. Što je duže krčkate ona će biti ukusnija. Možete i da je posle zapečete u rerni.
Нема коментара:
Постави коментар