Danas je mala torta za hronere jer su mi oni uvek na prvom mestu. Svi ostali mogu jos i nekako da se provuku sa nekim slatkisima, ali hroneri moraju da budu uvek na oprezu. Verujem da ce vam se mnogo svideti ako volite brasno od rogaca.
fil od rogaca u prahu (rogac brasno)
-20gr putera
-dve pune supene kasike rogac brasna
-voda flasirana ili prokuvana
Na sobnoj temperaturi puter, pomesati sa rogacem i polako dodavati vodu. Voda nikako ne treba da bude topla jer ce istopiti puter i tada ce se puter odvojiti od rogaca dok se bude hladilo. Najbolje je da koristite vodu sobne temperature. Treba da se
dobije kompaktna masa koja potpuno lici na otopljenu cokoladu.Vodite racuna o gustini rogacolade da bi vam odgovarala za filovanje. Na sobnoj temperaturi puter, pomesati sa rogacem i polako dodavati vodu. Voda nikako ne treba da bude topla jer ce istopiti puter i tada ce se puter odvojiti od rogaca dok se bude hladilo. Najbolje je da koristite vodu sobne temperature. Treba da se
- 1 jaje
- na vrh noza soli (vrlo malo samo za ukus)
- 80gr sitnog sira
- 20gr puter (maslac)
- 1/2 kasicice praska za pecivo
- 50gr ovsenih mekinja
Sve dobro smesati u vecu solju ili ciniju i peci u mikrotalasnoj na najjace na 2 minuta. Svakako morate sami proveravati vreme, jer svi imamo drugacije mikrotalasne, a i struja je drugacija. Posto je ovo za torticu, onda treba da se ispece da ostane socno. Nije problem dokuciti kada je peceno jer se vidi golim okom a i kada prstom pritisnete treba da bude elasticno jer je kora za tortu.
Secete kada se skroz ohladi. Filujete i ostavite malo u frizideru da se sve fino sjedini. Mnogo lep ukus, potpuno isti kao "prave" torte.
Dimenzije ispecene kore su bile precnika 10cm a visine 4cm. Posle filovanja nisma merila. Ovu solju sam koristila
Jadranka, hvala za ovaj HRONO recept. prvom prilikom ću ga iskoristiti kad kriziram, a već duuuugo kriziram :(
ОдговориИзбришиOlja, imas u "desetr-uzina" jos dosta tih takvih brzih poslastica. Takodje imas u "dorucak" dosta koje mogu da se jedu u restrikciji posle dorucka jer su sa rogacem. Pa da se zasladis sa par zalogaja posle dorucka.
ИзбришиPozdrav
Драга Јадранка,
ОдговориИзбришидопадају ми се ваши рецепти. Свакако ћу их пробати и јавићу вам мишљење укућана. Поздрав Olga Pavlovic
Draga Olga hvala Vam sto pratite moj blog. Bice mi jako drago da mi javite kakvi su Vasi utisci <3
Избриши