15.06.2015.

HRONO LEPINJA


Evo i jedan od mojih recepata iz knjige HRONO KUVAR. Ovo je bila jedna medju prvima od mojih lepinja. Rado ih pravimo i danas, bez obzira sto sada imam vec mnogo recepata o hlebu i lepinjama.

- 450gr brasna (3 vrste)
- ravna kasikica sode bikarbone
- 3,5dl mlake vode
- kasika putera
- malo himalajske soli
- saku semenki (susam, lan, suncokret, ludaja-golija)




Zamesiti mekano testo, ostaviti ga da podstoji par sati, a nakon toga razdeliti na 5 jufki.
Jufke premesiti na malo brasna, razvuci oklagijom, poredjati u tepsiju i premazati vodom.
Ostaviti tako pripremljene jufke da malo odmore, 15 minuta, dok se rerna zagreje.
Peci ih na 25oC oko 20 minuta.
Tople lepinjice uviti u papir za pecenje, pa u krpu i staviti ih u kesu.

Нема коментара:

Постави коментар