Evo i jedan od mojih recepata iz knjige HRONO KUVAR. Ovo je bila jedna među prvima od mojih lepinja. Rado ih pravimo i danas, bez obzira što sada imam već mnogo recepata o hlebu i lepinjama.
- 450gr brašna (3 vrste)
- ravna kašičica sode bikarbone
- 3,5dl mlake vode
- kašika putera
- malo himalajske soli
- šaku semenki (susam, lan, suncokret, ludaja-golica)
Zamesiti mekano testo, ostaviti ga da odstoji par sati, a nakon toga razdeliti na 5 jufki (loptica).
Jufke premesiti na malo brašna, razvući oklagijom, poređati u tepsiju i premazati vodom.
Ostaviti tako pripremljene jufke da malo odmore, 15 minuta, dok se rerna zagreje.
Peći ih na 250C oko 20 minuta.
Tople lepinjice uviti u papir za pečenje, pa u krpu i staviti ih u kesu.
edit: više ne uvijam tople lepinje jer se fino ohlade i ne bude tvrda korica. Kada se ohlade samo ih držim zatvorene da se ne suše.
Нема коментара:
Постави коментар