20. 6. 2015.

HIMALAJSKA SO



Himalajska so je stara preko 250 miliona godina. Nastala je u kristalno čistim himalajskim pećinama, iz kojih se ručno vadi i pere, prirodno se suši na suncu i pakuje u organske pamučne vreće, da bi zadržala čistotu i vibraciju prirodnog ambijenta.
Sadrži 84 elementa koja se nalaze i u našem organizmu, tako da je popuno komplementarna i snabdeva naše telo svim potrebnim mineralima. Minerali koji se nalaze u himalajskoj soli su sićušni i ćelija može lako da ih svari. Ima jedinstvenu molekularnu strukturu koja zadržava kosmičku vibraciju i univerzalnu energiju.
Prirodna Himalajska-kristalna SO je najčistija i najzdravija so na svetu.
Još od davnina so predstavlja jednu od najvrednijih namirnica u ljudskoj ishrani. U starom Rimu vojnike su plaćali solju, a u drevnoj Koreji je predstavljala jedno od osnovnih predmeta razmene. So je u tim davnim vrmenima bila dragocena i retka namirnica.
Natrijum je osnovni nutritivni element neophodan našem organizmu radi održavanja nivoa elektrolita, regulisanja krvnog pritiska, prolaznosti signalizacije nervnog sistema i normalnog funkcionisanja mišićnog tkiva. Dovoljna količina sodiuma obezbeđuje normalno rashlađivanje organizma nakon intenzivnih aktivnosti i sprečava prekomerno zagrevanje organizma, koje moe biti uzrok nastanka šloga, iscrpljivanja ili dehidracije organizma. Sodium je nosilac energije u organizmu i odgovoran je za među komunikaciju moždanih ćelija i mišićnog tkiva preko nervnog sistema (tzv. sodium-kalijum ajon komunikacija). 85% ukupne količine sodiuma u organizmu nalazi se u krvi i limfnim žlezdama.
Lako se apsorbuje i sprečava dehidraciju organizma. Reguliše nivo vode i elekrolite u organizmu. Balansira pH faktor u ćelijama. Reguliše nivo šećera u krvi i sprečava nastajanje dijabetisa. Sprečava starenje organizma. Pomaže kod regulisanja metabolizma i procesa varenja. Podržava zdravlje respiratornog trakta, posebno sinusa. Sprečava grčeve u mišićima. Poboljšava cirkulaciju i doprinosi zdravlju vaskularnog sistema, posebno optimizuje puls. Utiče na pročišćavanju i detoksifikaciji krvi. Pomaže jačanju kostiju, posebno kod dece u razvoju. Podržava rad jetre i bubrega. Obnavlja ćelije mozga i utiče na poboljšanje koncentracije i zdravog sna. Doprinosi poboljšanju opšteg energetskog nivoa organizma, boljem raspoloženju i pozitivnom mišljenju. Nema dodatne negativne efekte – ne oštećuje bubrege, želudac i unutrašnje organe. Utiče na poboljšanje prirodnog ukusa hrane koja se soli.
Himalajska so je sto posto prirodna, ima prirodan i prijatan slatkasto-slan ukus i ružičaste je boje. Kada je preradjena ima svetlo roze boju, koja je rezultat prirodnih minerala koje sadrži. To su, pre svega, jod, magnezijum, kalcijum i kalijum, bakar i gvožđe, koji snabdevaju telo elektrolitima i mineralima. Posebno je efektna na velikim vrućinama i prilikom dehidracije. Kada je jednom probamo više ne koristimo industrijsku i morsku so.
Još dosta toga o himalajskoj soli možete pročitati OVDE  

Нема коментара:

Постави коментар