Evo jednog starog dobrog recepta koji se najcesce jede uz ribu ali mi volimo i samo nju da jedemo kao obrok ili kao dodatak sa nekim mesom, kao sto je u ovom slucaju. Nema tu neki poseban recept, pa necu ni postavljati precizne kolicine.
- krompir obaren sa ljuskom
- ljubicasti luk
- ulje
- sirce
- so, biber
- seckano lisce persuna
Krompir sa ljuskom fino temeljno oprati i staviti da se kuva. Skuvan je kada cackalicom ili nekim tankim predmetom mozete da stignete do sredine krompira. Izvadite iz vode i ostavite da se ohladi tako sa ljuskom. Najbolje je skuvati ga danas za sutra ako vam se ne zuri. Kada se ohladio oljustiti ga i iseci na kocke.
Luk ocistiti i iseci na kockice. Posoliti ga, dodati koliko je potrebno sirce da ne bude kiselo i ostaviti zatvoreno u frizideru. Tako uvek radim, jer luk dobije poseban ukus i neutralizuje miris u salati.
Pomesati krompir, luk i dodati biber, ulje i seckan persun, sve po vasem ukusu. Malo duze mesati salatu da se lepse pomesaju ukusi i bude socnije.
Нема коментара:
Постави коментар