25. 4. 2015.

RABARBARA U SLATKO TESTO


Veoma brz kolac i jednostavan. Rabarbara je veoma ukusna stabljika kao da jedemo kiselu jabuku pa tako neka i bude da pravimo male pitice sa kiselim jabukama, ustvari sa rabarbara.

Podloga ili testo neka nam bude ono moje cuveno 1:1:1, ali cemo pored toga ubaciti i steviu da bi dobili slatko testo. Testo za podlogu se priprema isto OVAKO (klikni) sa dodatkom stevie. Vodite racuna da vam sir ne bude slan, najbolje je da napravite sami sitni mladi sir.

Kada ste zamesili testo od jednakih kolicina
- 100gr sira
- 100gr putera
- 100gr brasna
- stevie da moze zasladiti testo od 300gr

Na radnoj povrsini razvaljajte testo debljine 1cm za podlogu, a presten isto tako samo sredinu izvadite sa manjom casom ili modlom. Podlogu(dno) spojite sa prstenom (obrucem), tako sto ce te sa cetkicom namazati jajetom da se slepe.

Stabljike rabarbare isecite na jako tanke trake ili krugove i pomesajte ih sa agava sirupom ili steviom ili fruktozom, zavisi sta volite. Uredno rasporedite tako pripremljenu rabarbaru u udubljenje prstena i pecite na 220C/20' ili dok testo ne dobije zlatnu boju. 



Нема коментара:

Постави коментар