- 125 gr maslaca
- 2 pipete stevije
- 3 žumanca
- 250 gr brašna
- 1 mala kašika sode bikarbone
- 3 kašike limunovog soka
- 1 kesica praška za pecivo
- aroma vanile
Maslac i steviju umutiti pa polako dodavati jedno po jedno žumance i nastaviti mućenje.Polako dodati sve ostale sastojke pa preručiti na radnu površinu i dobro zamesiti testo.Testo prekriti folijom i staviti da se ohladi 30 minuta u frižideru.
Ohlađeno testo rastanjiti oklagijom da bude malo tanje od debljine prsta , pa pomoću čaše vaditi krugove i ređati u podmazani pleh.Pomoću kristalne činijice koja ima reljefni oblik na dnu , pritisnuti svaki keks da se dobije lepa šara.Zagrejati rernu na 160 stepeni i peći keksiće oko 20 minuta pazeći da ostanu svetli.
prezetoI(hranaljubavi)
- 2 pipete stevije
- 3 žumanca
- 250 gr brašna
- 1 mala kašika sode bikarbone
- 3 kašike limunovog soka
- 1 kesica praška za pecivo
- aroma vanile
Maslac i steviju umutiti pa polako dodavati jedno po jedno žumance i nastaviti mućenje.Polako dodati sve ostale sastojke pa preručiti na radnu površinu i dobro zamesiti testo.Testo prekriti folijom i staviti da se ohladi 30 minuta u frižideru.
Ohlađeno testo rastanjiti oklagijom da bude malo tanje od debljine prsta , pa pomoću čaše vaditi krugove i ređati u podmazani pleh.Pomoću kristalne činijice koja ima reljefni oblik na dnu , pritisnuti svaki keks da se dobije lepa šara.Zagrejati rernu na 160 stepeni i peći keksiće oko 20 minuta pazeći da ostanu svetli.
prezetoI(hranaljubavi)
U kom obroku tokom dana se moze ubaciti ovaj keks-dorucak ili uzina?
ОдговориИзбришиKatarina, ako si u restrikciji onda mozes da se zasladis malo, posle slanog dorucka, ako bas moras. A ako nisi u restrikciji, onda mozes i za uzinu.
ИзбришиPozdrav