Sastijci:
-1 pakovanje kanelona
-250gr smrznutog spanaća
-250gr sitnog sira
-1 manja glavica crnog luka
-so i biber
-rendani sir
Za sos:
-1/2l mleka kisela
-1/2l vode
-50gr brašna
-50gr puter
-so
Priprema:
Prvo napravite bešamel sos. Upržite brašno na margarinu pa zalijte sa mleko i ostavite da proku. Na kraju osolite. Sos će biti redji ali i treba da bude jer će višak tečnosti ispariti u toku pečenja.
Propržite sitno seckan crni luk pa dodajte spanać, malo promešajte pa dodajte sir i biber, pa sve promešajte i sjedinite.
Ovim sastavom punite kanelone i slažite u tepsiju u koju ste usuli tanak sloj sosa.
Poslažite sve kanelone pa zalijte bešamel sosom. Odgore narendajte sir i stavite da se peče na 200 stepeni oko 40 minuta. Pazite dok se peče. Pečene kanelone ostavite 10 minuta da se prohlade pa onda poslužite.
preuzeto(domacirecepti.net )
Нема коментара:
Постави коментар