22. 3. 2015.

PIZZA PODLOGA OD KARFIOLA - Max


Totalna zamena brasna, ukusno i preukusno. Sada ima vec previse ovih verzija za podlogu za pizza, ali meni se ova verzija kako to Max napravi, najvise dopala. 

- 1 karfiol srednje velicine
- 100gr samlevenog badema
- 100ml belnca
- 1/2 kasikice oregana
- 1/2 kasikice suseni bosiljak
- so i biber

Izrendati svez karfiol, rasporediti ga po tepsiji i staviti u rernu 200C/15'. Izruciti karfiol u cistu pamucnu krpu i dobro iz njega iscediti vodu. Kada je karfiol iscedjen pomesati ga sa bademima, belancima i zacinima. Rasporediti po vecoj tepsiji i pec na 180C/20'. Zatim je filovati po sopstvenom pizza ukusu i vratiti nazad u rernu da se sve fino zapece. Vreme pecenja zavisi od sastojaka koje budete koristili.

p.s.mozete  kada izrendate karfiol da ga stavite u mikrotalasnu na najjace 3 minuta i dobicete isti efekat kao da ste ga stavljali u rernu da se 15 minuta

fotografija preuzeta sa www.kvalifood.com/

Нема коментара:

Постави коментар