14.12.2014.

KOLAC ZA 3 MINUTA




Za pripremu ovog kolača (za 1 veću porciju) biće vam potrebno:
  • - 4 ravne supene kašike brašna
  • - 2 supene kašike kakao
  • - stevi ili fruktoza da zamene 2 supene kašike šećera
  • - 1 jaje, umućeno viljuškom
  • - 3-4 supene kašike badem mleka ili vode
  • - 3 supene kašike ulja
  • - 1/4 kafene kašičice praška za pecivo ili sode bikarbone
  • - 50 gr izlomljene (ne rendane!) čokolade,za kuvanje, min. 70% kakao, da biste dobili ukusne „džepove“ sa istopljenom čokoladom unutar kolača
  • - 1 srednja činija (ili veća šolja)
Priprema:
  • Stavite u činiju kakao, sladilo, brašno i prašak za pecivo. Promešajte.
  • Dodajte prethodno viljuškom umućeno jaje, i dobro promešajte da ne ostane grudvica.
  • Sipajte ulje, mleko i ponovo dobro promešajte.
  • Na kraju dodajte izlomljenu čokoladu i promešajte.
  • Pripremljena sirova smesa treba da zauzima ne više od polovine činije (ili šolje), zato što kolač intenzivno raste za vreme pečenja.
  • Stavite činiju u mikrotalasnu na najveću snagu na 3 minute. I gledajte kako vaš kolač raste pred vašim očima.
Izvadite kolač iz pećnice, sačekajte da se malo prohladi i možete da ga jedete.
Kolač možete da jedete iz činije, ili da ga okrenete na tanjir, dok je još vruć.
p.s.ja sam ovaj recept vrlo malo trebala da modifikujem za hrono, ali originalni recept, kao i mnoge druge recepte uz koje cete dobiti ideju, mozete naci na Online Recepte

2 коментара:

  1. koja vrsta brasna je u pitanju, jer pretpostavljam da ne bi trebalo biti belo brasno u hrono kuhinji

    ОдговориИзбриши