Vec sam radila ovakve vrste hlebica, ali evo ovaj danas mi je inspiracija bio hleb od Verice Filipovic. Mozda sam cak imala i dosta odstupanja od njenih sastojaka, ali eto ovaj hlebic poklanjam Verici.
- 70ml laneno seme
- 50ml semenke suncokreta
- 20ml susam
- 50ml samlevenog badema
- 1 kasika psylium
- 1/4 kasicice soli
- 100ml kiselo mleko
- 50ml belanca
- 1/2 kasicice p.z.p.
- 50ml semenke suncokreta
- 20ml susam
- 50ml samlevenog badema
- 1 kasika psylium
- 1/4 kasicice soli
- 100ml kiselo mleko
- 50ml belanca
- 1/2 kasicice p.z.p.
Nista nisam lomila niti mlela osim badema. Semenke bundeve nisam stavljala jer sam mislila da je dovoljno suncokretovo seme. Sve sastojke sam izmesala i ostavila da se "odmori" dok se aparat nije ugrejao.
Vi ne morate da pecete u aparatu, mozete da namestite kao Verica veknu ili da stavite kao mafine. Mozete kako god vam je volja.
Masa posto je odstojala postala je kompaktna i ja sam sa rukavicama oblikovala kuglice i ubacivama u aparat. Od ove mere sam dobila tacno 12 kuclica ili 250gr ispecenih hlebica.
Ako budete pekli u rerni kao sto je to uradila Verica, onda pecite na 170C/50'
Originalni recept od Vericinog hleba mozete procitati OVDE
Нема коментара:
Постави коментар