13. 11. 2014.

VARIVO OD KELERABE I PRAZILUKA



Varivo koje se veoma brzo sprema i izuzetno je prijatnog ukusa. Mozete da ga spremite zasebno kao prilog jelu ili kao sto sam ja ovog puta kuvala i meso zajedno, da bi obogatila ukus.

Kolicina, zavisi za koliko je osoba potrebno. Ja uvek kuvam kao da ce nas rucati cetvoro, pa i ako ostane, moze da se pojede i drugi dan.

- 3 veca praziluka
- 3 srednje kelerabe
- meso po vasem izboru
- 10ml ulja
- so, biber, zacini
- vode ako zatreba

Praziluk ocistiti, oprati i iseci na manje kockice da bi se lakse izdinstalo. Kelerabu oljustiti i narendati na krupno rende. Na zagrejanom ulju prziti praziluk posoljen. Kada je postao na pola izdinstan, dodati kelerabu i nju malo prodinstati. zatim dodati meso i sve dnstati zajedno. Dodati soli, bibera i jos nesto od zacina ako volite. Ako je potrebno dolivajte po malo vode. Kada meso bude skuvano i povrce ce biti gotovo i dobicete fino varivo.




Нема коментара:

Постави коментар