10. 10. 2014.

ZAPECENE MAKARONE



- 200gr heljdinih makarona
- 1/2 litre bademovog mleka
- 150ml belanca

- 60gr putera
- 200gr sitnog sira
- so


Odmah na pocetku da napomenem, makarone se ne kuvaju prethodno. Sve se to zavrsi u rerni.
Ove sastojke sam ja upotrebila, a vi mozete da stavite po vasoj zelji sta vama odgovara, vazno je samo da uskladite proporcije.
Belanca ulupati sa malo soli ali da se ne pretvori u penu. Puter otopiti. Dodati i ostale sastoje i sve sa varjacom mesati da mleko lakse prodje svugde kroz makarone. Ova moja mera je mala i pravila sam je za tepsiju dimenzije 20x20cm.
Staviti u zagrejanu rernu 250C/15' i onda smanjiti na 180C/30'. Tako je moja rerna veceras pekla, mozda ce vama trebati druagcije vreme. Gotovo je kada se uhvati gore lepa zlatna boja. Mozete da izvadite iz rerne ili da odskrinete vrata i ostavite u rerni. Bitno je da ne secete dok se ne prohladi i dok makarone ne upiju visak tecnosti.

Moj zakljucak je da mi heljdine makarone nisu bile bas odlican izbor ali sledeci put cu sigurno praviti sa speltinim makaronama. Ipak heljda promene ukus svemu i treba vise tecnosti nego za speltine makarone. 


Posto ima i belanca i sira, da napomenem da je od ove kolicine bilo za nas troje sasvim dovoljno uz przenu slaninicu i paradajz. 

Нема коментара:

Постави коментар