11. 10. 2014.

PROKULICE IZ TIGANJA



Nemam bas cesto priliku da naidjem na ovako malene prokulice. Ove su zaista velicine manjih klikera. Njih posebno volim jer imaju skroz drugaciji ukus i nikad se nije osetila gorcina. Ove malene, meni imaju slatkast ukus i mnogo me podseca na kelerabu. Volim prokulice jer su mi prakticne i za rucak i za veceru. Uz neko meso i salatu, savrsene su.

Ovog puta sam ih spremala u tiganju jer su malene i brzo budu gotove. Prokulice sam lepo ocistila ako ima neki list da se skloni ili koren da se malo odsece. Oprala ih i ocedila. Moraju da se operu kada se kupe sveze, ali ako se kupe zamrznute onda je sve vec sredjeno i spremno za kuvanje.


U tiganj sam usula ulje od kostica grozdja i zagrejala pre nego sam izrucila prokulice. Na "tihoj" vatri sam ih prvo malo same proprzila, zatim sam ih posolila, pobiberila, dodala crni i beli luk u prahu i seckanog vlasca. Uopste nisam dolivala vode ili supe jer nije bilo potrebe. Prokulice su malene i brzo su bile uprzene i spremne kao prolog.


Svaki dan dolazim do nekih novih saznanja po pitanju HI. Danas sam saznala da kuvano povrce treba da bude u kolicini 1/4 mesa, a sveza salata je neogranicena. Znaci, ja sam u ovom obroku preterala sa povrcem ili sam uzela premalo mesa.

2 коментара:

  1. Dobar vam dan.Zanimalo me,umesto belog i crnog luka u prahu jer moze da se koristi sve to sveze?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dibar dan i vama. Naravno da mozete da koristite sve sveze zacine.
      Odgovoricu Vam ovde za vegetu. Vegeta nije dozvoljena zbog aditiva ali mozete "bio zacin" ili pogledajte i na drugim pakovanjima gde nema aditiva.

      Избриши