11.09.2014.

SPELTINE LEPINJE



- 100ml belanca
- 3dl kisela mleka-probiotik
- 60ml ulje od kostice grozdja
- 18gr p.z.p.
- 1/2 kasikice himalajske soli
- 2 kasike tapioke
- 2 kasike belog brasna
- speltino brasno

Ubacila sam sve sastojke osim speltinog brasna i ukljucila mikser da mesi par minuta. Smanjila sam na najsporiju brzinu i polako ubacivala po jednu kasiku speltinog brasna. Kada sam dobila masu koja je prilicno gusta a i dalje nije tvrdo testo, zaustavila sam mikser i izrucila testo na brasnom posutu radnu povrsinu. Posula sam kasiku brasna po testu i lagano zamesila testo da dobijem masu koja je meka a da se ne lepi za prste. Podelila sam je na 5 obgi. Prstima sam svaku obgu sirila da dobijem lepinju precnika 12cm. Poredjala sam ih u tepsiji na papiru za pecenje i pekla u zagrejanoj rerni na 220C/30'. Ipak vi obratite paznju jer svaka rerna je individualna, a i struja ume da prevari.

Ali sam ih ipak jutros prerezala na pola i stavila u gril da se malo istostiraju. Namazala sa puterom i ubacila mocarelu i kulen. Uz cedjeni sok od sargarepe je bio fenomenalan dorucak. Ove lepinje imaju divan ukus. Obozavam himalajsku so.

p.s.svaka lepinja je imala 185gr


Нема коментара:

Постави коментар