- 3 lista lisnatog kelja (odlična zamena raštan)
- 150gr stisnjene sunke
- 1 puna supena kasika ajvara
- 2 jaja
- 2 pune supene kasike kiselog mleka
- 250gr kamut brasna (može i neko drugo dozvoljeno)
- 1 p.z.p. (prašak za pecivo)
- 150ml vode
Lisnati kelj oprati, oguliti sa stabljike i iseckati sitno. Upotrebila sam stisnjenu sunku, ali vi mozete i pileca prsa. Iseckati na malene kockice kao za rusku salatu. Jaja ulupati u ciniju i ubaciti sve ostale sastojke i dobro sjediniti.Kada sve dobro sjedinite, proverite da li je gustina dovoljna. znaci, ako je bistro dodakte jos kasiku brasna, ako je jako gusto dodajte jos mozga 50ml vode. Gustina treba da bude kao i za sve ostalo sto spremamo na fazon hrono hleba i mafina.
I evo kako izgleda lisnati kelj (kale). Znam da se na raznim podrucjima drugacije zove, pa sam zato odlucila da postavim fotografiju, jer mnogi brkaju lisnati kelj sa obicnim keljom u glavici.
Нема коментара:
Постави коментар