16. 9. 2014.

OMLET PIZZA



Ovo je bila vecera mom sinu koji je tada bio na HI. Kazem bio, jer je sada u fazi kada mu nije bitno kad, gde i sta ce jesti. Tako on ima te etape kada daje sve od sebe i stvara velike reultate, a onda po dostizanju rezultata se opusta i nista ga nije briga. Ja i dalje njemu pakujem hrono dorucak i rucak za poneti, ali po izlasku iz skole pa dok ne legne tu bude svega i svacega. Najavio je bas ovih dana, da ce uskoro da se baci na restikciju. Ja volim kada smo svi na hrono jer je onda super za sve, a i daleko je lakse jer pruzamo podrsku jedno drugom.



- paprika sveza na kockice
- lukac na kockice
- 200ml belanca
- maslinke
- so, biber, vlasac


Izdinstati na teflon tiganju luk i papriku. Preliti sa belancima i posuti sa zacinima i maslinkama.Pece se na slaboj temperaturi da ne bi odozdo zagorelo. Znamo da je gotovo kada belance vise ne bude staklasto nego pobeli. Kada je donja strana gotova preokrenuti je na drugi tiganj.Taj drugi tiganj mora da bude zagrejan i namazan uljem. Druga strana se mnogo brze ispece jer samo treba da se malo odozdo zapece. 

                                                         


2 коментара: