- 250ml vode
- kvasac
- so
- 50gr spelte
- 50gr kamut
- 50gr tamno razano
- 50gr fife brasna
- 50gr jecma
- 1 kasika seme suncokreta
Ako je jos potrebno brasna dodavati speltu.
U mlaku vodu zamesiti izuzetno meko testo koje se lepo za prste ali raditi sa brasnjavim rukama da se ne bi lepilo i ostaviti nekih desetak minuta. Podeliti testo na 3 obge i staviti ih odmah u pleh i ostaviti da jos koji minut odstoje. Ukljuciti rernu na najjace i pre nego ubacite testo u rernu sa prstima oblikujte lepinje. Za kratko vreme ce biti pecene. Dovoljno im je 10 minuta.
Obavezno ih tostirati jer ima kvasac
U mlaku vodu zamesiti izuzetno meko testo koje se lepo za prste ali raditi sa brasnjavim rukama da se ne bi lepilo i ostaviti nekih desetak minuta. Podeliti testo na 3 obge i staviti ih odmah u pleh i ostaviti da jos koji minut odstoje. Ukljuciti rernu na najjace i pre nego ubacite testo u rernu sa prstima oblikujte lepinje. Za kratko vreme ce biti pecene. Dovoljno im je 10 minuta.
Obavezno ih tostirati jer ima kvasac
Нема коментара:
Постави коментар